Главна / Култура / Гост Поподнева – Срећко Тодоровић, руководиоц АП Јанићије Поповић

Гост Поподнева – Срећко Тодоровић, руководиоц АП Јанићије Поповић

DSCN1257Гост емисије Пријатно поподне био је Срећко Тодоровић, руководиоц Аматерског позоришта Јанићије Поповић и редитељ. Ово аматерско позориште се, након успеха са представом Џин к’о млин, појавило и ове године пред публиком са новом представом Магареће године по делу Бранка Ћопића. Представу је најпре имала прилике да види публика у Осојану, где је представа бурно поздрављена, док је премијера у Грачаници одржана 21. јуна.

– Представа Џин к’о млин одиграна је 37 пута и видело је око 11 000 људи, тако да можемо да кажемо да смо с њом забележили велики успех. Посебно је било запажено гостовање у Котору, као и у Тетову и Куманову  у Македонији и у Суботици. Шест представа одиграно је у хуманитарне сврхе за поплављена подручја у Обреновцу, тако да ова екипа представља не само екипу глумаца, него и групу изузетно хуманих младих људи – Каже Срећко Тодоровић.

Када је у питању рад Аматерског позоришта Јанићије Поповић са одраслима, након представе Код златног вола и неколико турнеја, стало се са новим представама. Планови за будућност ипак постоје, каже Тодоровић:

– У једном периоду није било могућности да такве представе правимо, али ових дана поново почињемо са припремама за нову представу. Ради се о представи Артерија изненадне смрти – Ивана Студена у адаптацији Веска Стојковића, која ће носити назив Колатерална штета. Прича о пресађивању људских органа. Ја мислим да ће она бити спремна до септембра.

Тодоровић очекује нова гостовања Аматерског позоришта на јесен, као и учешће на Фестивалу драмских аматера.

Check Also

“Песничко успеније” уручено Матији Бећковићу: Косово је данас још скупља српска реч

На 25. јубиларним Песничким сусретима “Соколица 2021” одржаним синоћ у Бањској, највеће књижевно признање “Песниичко …