Главна / Вести / Косово и Метохија / Посланици два парламента о нормализацији односа

Посланици два парламента о нормализацији односа

beograd_pristinaПарламентарци из Београда и са Косова разговараће данас у Приштини о нормализацији односа и формирању неформалне групе “Пријатељи нормализације”, најавили су оргнизатори.

Скуп ће бити одржан у приштинском хотелу “Сириус”, а у циљу “размене искустава и идеја и решавања отворених питања, као и побољшања укупних односа два друштва”.

“Учесници ће дискутовати и о специфичном доприносу који посланици морају да дају у процесу нормализације и признавању универзитетских диплома”, наводи се у саопштењу.

Скуп ће бити организован у форми округлог стола, “а говориће се и о формирању неформалне групе “Пријатељи нормализације” која би била састављена од посланика обе скупштине”, наводи се у саопштењу.

Најављено је да ће на скупу учествовати посланици Гордана Чомић, Владимир Маринковић, Јанко Весилиновић, Дејан Раденковић, Владимир Орлић, Риза Хаљими… а са косовске стране Теута Сахатџију, Ваљдете Бајрами, Бљерта Дељиу Кодре, Теута Хаџиу, Бљерим Граинца…

Скуп, који организује Савет за инклузивно упорављање (ЦИГ), отвориће , како је најављено, амбасадорка Швајцарске у Приштини Кристина Марти Ланг.

Посланик косовске скупштине Бесим Бећај каже да је изградња поверења и мира и заборављања болне прошлости тежак процес који захтева храброст мудрост и стрпљење.

“Дубоко смо захвални ЦИГ-у на њиховој подршци и идеји окупљања представника наших скупштина”, навео је Бећај, који је посланик Демократске партије Косова, наведено је у саопштењу.

Check Also

Заплена дроге и оружја у Сувој Реци и Приштини

У одвојеним aкцијама у Сувој Реци и Приштини, заплењена је већа количина марихуане и аутоматска …