Главна / Вести / Косово и Метохија / Додељени уговори за станове у Лапљем Селу и на Падалишту

Додељени уговори за станове у Лапљем Селу и на Падалишту

urucenje ugovoraМинистар за повратак и заједнице у влади Косова Далибор Јефтић и  председник општине Грачаница Владета Костић данас су у великој сали Дома културе доделили решења за 19 стамбених просторија у стамбеним зградама у Лапљем Селу и насељу Падалиште у Грачаници.

„Ово су конкурси који су већ били спроведени. Због политичке блокаде у Влади Косвова и вандредних избора у општини Грачаница, потписивање ових уговора је било одложено. Сада када су услови стечени, у веома кратком року спровели смо споразум  који регулише односе између Министарства за Повратак и заједнице и Општине Грачаница, а на основу тог споразума урађени су ови уговори, које ће 19 породица потписати данас, а затим ће данас или сутра проћи кроз наш протокол и ова решења ће бити правоснажна“, поручио је Костић.

Градоначелник Костић је такође додао да ће сви узурпатори станова бити пријављени надлежним органима и потом правним путем исељени из станова који им не припадају.

„За све узурпаторе, који су се у одређеним стамбеним јединицама stanovi u lsнасилно уселили, покренућемо све механизме и институције како би напустили стамбене јединице које им нису правно додељене. Усељавање породица које су данас добиле уговоре зависиће од истражних органа и полицијске управе, уколико иста на време поднесе пријаву да је стан узурпиран“, рекао је Костић.

Министар за заједнице и повратак Далибор Јефтић поручио је да је у интересу свих да се ово питање коначно реши.

„Ова расподела данас је корак ка крајњем циљу, а то је да све стамбене јединице добију своје кориснике у складу са одлукама комисије са једне стране и са друге стране да пошаљемо поруку да ће закон бити изнад силе, јер сви који мисле да могу да узурпирају имовину неће проћи некажњено, без обзира на какве притиске будемо наилазили јер наш је посао да процес изведемо до краја“, рекао је Јефтић.

Лица којима су данас уручени уговори о стамбеном збрињавању још увек не знају да ли су им додељене јединице узурпиране, што такође значи да је још увек непознат датум њиховог усељавања.

 

Check Also

Здрава породица и предан рад су рецепт за срећу у животу

Да пензионерски дани могу бити слатки као овогодишњи род грожђа у Великој Хочи, говори пример …