Главна / Вести / Косово и Метохија / Ненад Рашић: Нисам гласао, била је то техничка грешка

Ненад Рашић: Нисам гласао, била је то техничка грешка

rasicПосланик у Скупштини Косова и председник Прогресивно демократске странке Ненад Рашић, негирао је данас да је касно синоћ гласао за усвајање Закона о финансирању и правној заштити осумњичених пред Специјалним судом који је Влада Косова усвојила нешто пре тога.

Радио Грачаница је дошла до документа, по којем је Рашић на седници Скупштине која се одржла у наставку заседања и усвајања Закона о Специјалном суду за ратне злочине ОВК, једини од Срба гласао за Закон о финансирању и правној заштити осумњичених пред Специјалним судом.

У телефонском разговору за наш програм, Рашић је рекао да је то техничка грешка која се десила и да су Срби једногласно били против усвајања Закона о финансирању и правној заштити осумњичених пред Специјалним судом за ратне злочине ОВК.

izvestaj_skk_glasanje„Гласао јесам за формирање Специјалног суда али не и за Закон о финансијској помоћи оних који ће бити процесуирани. То је договор свих Срба у Скупштини и Влади. Десила се техничка грешка и ја сам у току дана контактирао људе у Секретаријату и тражио да се грешка исправи. Тражићу да се то потврди и у парламенту. Уверавам вас да је у питању техничка грешка и то ћу доказати“ рекао је Рашић за Радио Грачаницу.

Иначе, Српска листа је подржала усвајање Закона о Специјалном суду за ратне злочине ОВК, очекујући да ће се тиме заокружити процес и отворити могућност да суд буде формиран и почне са радом.

Check Also

На КиМ 153 новозаражена, четворо преминуло

На КиМ су у последња 24 сата забележена 153 нова случаја коронавируса, а од последица …