Главна / Вести / Косово и Метохија / Делибашићу притвор траје до 5. септембра

Делибашићу притвор траје до 5. септембра

sud11-111Апелациони суд у Приштини укинуо је данас одлуку Еулексовог судског већа о продужењу притвора пензионисаном полицијском пуковнику Драгољубу Делибашићу до 6. октобра како је то раније одлучило међународно веће Основног суда из Косовске Митровице.
ТањугТањуг
На снази остаје правоснажна одлука према којој Делибашићу притвор траје до 5. септембра.

“Апелациони суд у Приштини је данас делимично усвојио жалбу коју сам у име одбране поднео у предмету Драгољуба Делибашића из Косовске Митровице којим је укинуо нову меру притвора коју је судско веће ванредно одредило,” рекао је Васић у изјави за Тањуг.

Делибашићу је притвор враћен на старо правоснажно стање до 5. септембра рекао је Васић који је додао да је оваква одлука Апелационог суда мала победа и показатељ да жалбено веће, ако ништа друго, бар чита жалбе бранилаца.

Слично се пре пар дана догодило и у случају лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића којем је као и Делибашићу био продужен притвор до 6. октобра, што је Апелациони суд у Приштини укинуо и вартио на снагу претходно решење по којем Ивановић у притвору остаје до 26 августа.

Делибашић је ухапшен 4. фебрауара 2014, оптужен је да је 2000. године, као командир полиције у Косовској Митровици у саизвршилаштву са Ивановићем, подстрекивао на убијање албанских цивила који су живели у овом граду.

Случај је повезан са још тројицом Срба којима је међународно судско веће Еулекса дозволило одбрану са слободе.

Check Also

Захтев за повлачење Кфора више претња, него што је реално

Председник Народне скупштине Ивица Дачић оценио је данас да захтеви да се КФОР и УНМИК …