Главна / Вести / Косово и Метохија / Козарев сутра уручује уговоре за пакете помоћи

Козарев сутра уручује уговоре за пакете помоћи

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев уручиће у среду, 19. августа у 12 часова у Дому културе у Грачаници уговоре за 50 пакета помоћи пољопривредницима, повратницима у општине Пећ, Исток, Клина, Урошевац и Гора.

Пакети помоћи у виду пољопривредне механизације (мотокултиватора са приколицом, мотокултиватора са фрезом, пластеника са мотокопачицом, моторних тестера и казана за ракију) које је набавила Канцеларија за КиМ кроз јавну набавку у вредности од око 10 милиона динара, представљају суфинансирање ширег ИПА 2012 пројекта чија је вредност 2,4 милиона евра. У оквиру тог суфинансирања Канцеларија за КиМ планира да до краја 2015. године обезбеди још 50 сличних пакета помоћи, који ће бити додељени повратницима и интерно расељеним лицима у другим општинама на КиМ.

Очекује се да ће додели уговора повратницима присуствовати и представници привремених органа општина у којима су били спроведени конкурси, чланови покрајинске владе – заменик премијера Бранимир Стојановић, министар администрације и локалне самоуправе Љубомир Марић и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, као и представници Листе „Српска“ у привременим институцијама самоуправе у Приштини.

По завршетку свечаног уручивања уговора повратницима, у просторијама јавног предузећа „Метохија“ д.о.о. у 13,30 сати повратнику из општине Гора биће уручен пакет помоћи у виду мотокултиватора са приколицом, после чега ће се, у име повратника који су добили помоћ, обратити медијима.

Пре уручивања уговора повратницима, заменик директора Душан Козарев присуствоваће у 8 сати у храму Преображења Господњег у Прилужју светој архијерејској литургији, коју ће у славу празника и поводом славе општине Вучитрн служити епископ рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије.

Check Also

Конференција о напретку у случају против бивших лидера ОВК 19. маја

Специјални тужилац у случају бившег лидера ОВК Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Јакупа Краснићија и Реџепа …