Главна / Вести / Косово и Метохија / Јаблановић: Лаж је да подржавам формирање војске Косова

Јаблановић: Лаж је да подржавам формирање војске Косова

jablanovich,,Најновија медијска дезинформација по којој се ја доводим у везу са лобирањем за формирање војске „Косова,, превазилази и границу научне фантастике и таква лаж и приличи једном порталу (indeksonline) који је по лажима једино и познат на Космету,, наводи се у саопштењу председника листе Српска Александра Јаблановића поводом писања овог косовског портала.

,,Време ће бити најбољи и најправеднији судија о свему ономе што смо за наш народ радили и радимо на Космету, а што се тиче „војске Косова,, она није ни циљ ни интерес нас Косметских Срба и ја на ово гледам са великим осмехом као на сваку велику лаж која ће то заувек и остати, ЛАЖ,,наводи се у саопштењу.

,,Моју пуну пажњу и подршку и убудуће имаће само оне теме од којих зависи будућност српског народа на КиМ као што је ЗСО и никада нисам нити ћу урадити нешто због чега бих се стидео себе и због чега би се стидела моја деца,, каже се у саопштењу председника Српске Листе.

Indeksonline

Иначе, овај портал је пренео вест да је председник Листе Српска Александар Јаблановић у редовном је контакту са албанским представницима владе у Приштини, и да је како је навео портал, преговарао о условима под којима би њему блиски посланици Листе Српска подржали Закон о формирању Војске Косова.

Тај портал, позивајући се на извор у владајућој коалицији на Косову, навео је да Јаблановић за узврат жели да њему блиским члановима Српске листе буду обезбеђена места у извршној власти Косова и да тако ојача свој политички утицај на Косову и заштити економске интересе себи блиских особа.

„Тај политички маневар Јаблановић спроводи у дослуху са групом политичких истомишљеника из Самосталне либералне странке, који повезан са криминалним структурама раде на подривању политичке снаге и јединства Срба на Косову“, наводи “Индексонлајн” позивајућу се на свој извор из врха владајуће коалиције, и додаје да је коалициона влада  у Приштини прихватила Јаблановићеву, “руку помирења”.

Check Also

Пада број заражених коронавирусом на Косову

Национални институт за јавно здравље Косова објавио је да је током последња 24 сата да …