Главна / Друштво / Општина Грачаница: Успешна акција добровољног давања крви

Општина Грачаница: Успешна акција добровољног давања крви

DSCN9925Петог дана манифестације под називом „Дани општине Грачаница“ у просторијама општине организована је акција добровољног давања крви  у којој су  на самом почетку крв дали и њени представници.

Међу првима су то учинили је градоначелник Грачанице Владета Костић који је рекао да овај свој поступак сматра логичним јер је институција на чијем је челу организатор ове акције.

„Мотив је чисто људски јер крв је нешто што, када је потребно неком од нас, не познаје никакву припадност, нити верску нити националну. Ово и јесте нешто што ће бити од помоћи свим нашим грађанима“, каже  Костић.

Председница скупштине општине Грачаница Бранкица Костић,  која је текође међу првима учествовала  у акцији добровољног давања крви, каже да је ово један од најхуманијих поступака јер се овако испуњавају свих седам принципа хуманости.

„ У болести смо сви исти и ми не знамо коме ће затребати наша крв, али ово је само један хуман гест који може неком спасити живот. Ово је такође помоћ нашем Клиничко болничком центру да би функционисао са што мање потешкоћа“.

Учешће у првих пола сата ове акције узело је на десетине давалаца, а организатори очекују да она буде једна од најуспешнијих, од свих сличних акција у протеклим годинама.

Check Also

У ЕУ и САД веома незадовољни што Курти упорно одбија да обнови дијалог с Београдом

  Званичници у институцијама ЕУ и земље чланице Уније снажно захтевају од власти Косова да …