Главна / Култура / Наставља се обележавање “Дана општине Грачаница”

Наставља се обележавање “Дана општине Грачаница”

DSCN6359Данас је настављена седмодневна манифестација „Дани општине Грачаница“ на  платоу у центру Грачанице представљена су домаћа косовска јела, сувенири, као и производи домаће радиности. Посетиоцима на Тргу Ослободиоцима у центру Грачанице били су изложени и радови настали на дечијој ликовној колонији „Моја Грачаница“.

Директор ТОГ Бобан Петровић, истако је да су сва дешавања која се одржавају у оквиру Дана општине Грачаница недостајала на нашем простору и да ће се потрудити да ова манифестација постане традиција.

DSCN6354„Ово је једна од првих изложбa на нашим просторима, надам се да ће ова манифестација постати традиција. Велики је одазив људи који су заинтересовани за рецепте јела, сувенире и дечије радове“, рекао је Петровић.

Ликовна колонија „Моја Грачаница“ трајала је 5 дана у свим школама на територији Општине Грачаница. За најбољи рад из О.Ш. „Краљ Милутин“ из Грачанице награђене су Теодора Костић и Емилија Живић.

DSCN6356„Била је ово својеврсна прилика да се представе наши најмлађи. Моја идеја је била да деца осликају културу места у ком живе. Судећи по изложеним радовима, израстају у сјајне уметнике“, казала је уметница Маја Тодић.

Данас у 17 часова обавиће се освећење камена темељца за изградну православне цркве у Новом Бадовцу, а онда у 18 часова одржаће се и културно-уметнички програм, на игралишту у Новом Бадовцу.

Check Also

Ансамбл Венац премијерно одиграо кореодраму „700“, на великој сцени Народног позоришта

Поводом 700 година манастира Грачаница, уз благослов Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске, а покровитељство Министарства културе …