Главна / Друштво / Победница конкурса “Лепота различитости” Јозефина Колић

Победница конкурса “Лепота различитости” Јозефина Колић

У току летњих месеци, невладина организација “CoDe” под покровитељством USAID-a организовала је такмичење за најбољу фотографију у оквиру конкурса „Лепота различитости“. Циљ конкурса био је да се промовишу лепоте, да се промовише традиција, да се на фотографијама истакну и забележе културно-историјске знаменитости. Победник овогодишњег конкурса је Јозефина Колић из Грачанице, која је на фотографији забележила манастир Грачаницу под пролећним сунцем.

 

– У манастиру Грачаница проналазим неки свој мир и то је један од разлога зашто сам се одлучила да на конкурс пријавим и ову слику. Моја камера је јако стара, немам посебно добру опрему за сликање, али је јако битно имати јаку вољу и велику љубав према томе.

 

Јозефина наглашава да и даље наставља да се бави фотографијом.

 

– Ова победа дала ми је вољу да радим још више на томе. Да презентујем своје фотографије по свету. Већ сам добијала награде, а учествовала сам на такмичењима где су велики професионалци. Јако је тешко радити са старом опремом, али велики труд доноси резултате, а моја воља је после ове награде још већа.

 

Јозефина Колић своје фотографије презентује и путем Фејсбук профила, као и путем осталих друштвених мрежа, тако да свим љубитељима фотографије буду доступне.

Check Also

Данас су Свети Јоаким и Ана – треба даривати некога ко има мање од нас

Дан после Мале Госпојине, православна црква посветила је Јоакиму и Ани из Назарета, родитељима Пресвете …