Главна / Друштво / Слађана Рашић, педагог ПУ Сунце – нови објекти, нове могућности

Слађана Рашић, педагог ПУ Сунце – нови објекти, нове могућности

DSCN9800Предшколска установа Сунце – Липљан, има своје објекте у Липљану, Доњој Гуштерици, Добротину, Новом насељу, Лепини, Сувом Долу и новоотворено одељење у Ливађу. У Сувом Долу је већ постојао објекат који је био при основној школи, али је у међувремену дат на коришћење објекат општине Грачаница, тако да се сада рад са децом одвија у новом објекту. У новом објекту у Ливађу пријављен је велики број деце већ у првом месецу. Рад са децом није целодневни, већ четворочасовни.

– У Доњој Гуштерици обданиште се налази у адаптираном објекту, где се некада налазио Дом здравља. Све је урађено како треба. У Добротину је наменски грађен објекат, а малих проблема имамо у Новом насељу јер се настава одвија у приватној кући. У Липљану и Лепини рад са децом одвија се у основним школама, али су услови добри – каже за наш радио педагог ове установе Слађана Рашић.

– Деца су подељена у две групе. Мешовиту групу узраста од три до пет година и предшколску групу. Иначе, у оквиру предшколске установе Сунце постоји предшколски програм. У овој години уписано је више од 40 деце, а за општину у којој ми радимо то је сасвим довољно – каже Рашић.

Сарадња родитеља са васпитачима је веома битан фактор, нарочито приликом адаптације деце. Без родитељског усаглашавања са васпитачима нема ни добре адаптације – каже Слађана Рашић.

Check Also

Данас су Свети Јоаким и Ана – треба даривати некога ко има мање од нас

Дан после Мале Госпојине, православна црква посветила је Јоакиму и Ани из Назарета, родитељима Пресвете …