Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Избор Стојановића тачка на поделе

Ђурић: Избор Стојановића тачка на поделе

djuricИзбор Бранимира Стојановића за новог координатора Српске листе мора да значи и тачку на поделе међу српским представницима на Косову и Метохији, изјавио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.
Ðурић је, после састанка са Стојановићем и координатором Управљачког тима за успостављање Заједнице српских општина Љубомиром Марићем, рекао да Српска листа има подршку Владе Србије и да су очекивања од те листе велика, као што су и очекивања грађана на КиМ.

“Пред њима је несумњиво озбиљан рад на јачању наше заједнице, тамо где је она најугроженија, у српским срединама и енклавама”, рекао је Ђурић.

Он је навео да је представницима Српске листе поручио да могу да рачунају на подршку Србије и известио их је о разговорима у Бриселу.

“После изјаве (известиоца ЕП за Србију) Дејвида Мекалистера да до 25. децембра треба да буде усаглашен Статут ЗСО и ми и Приштина и посредници у разговору имамо јасно зацртан рок и циљ”, рекао је Ђурић.

Он је поручио да Влада Србије очекује велики рад и одговорност представника Српске листе на терену.

Стојановић је новинарима након састанка рекао да Српску листу чека велики посао који мора тимски да се ради, како би се надокнадило време изгубљено у одређеним несугласицама.

Стојановић каже да је важно да се стабилизује ситуација унутар Српске листе, како би се наставио рад у интересу грађана, наводећи важност наставка спровођења Бриселског споразума и форимирање ЗСО.

“Људи свакако очекују много до нас, чека нас велики посао. Без подрске Владе Србије не бисмо могли да очекујемо велике резултате”, рекао је Стојановић.

Како је навео, сигурно је да наредни период неће бити политички стабилан јер има пуно турбуленција и неслагања у Приштини али наша је обавеза да кроз тај период прођемо смирено, стабилни и без последица.

Марић је рекао да је важна порука да је рок за израду Статута ЗСО 25. децемар и да је она упућена онима који касне у том послу.

Марић наводи да се српска страна врло озбиљно посветила том послу и припремама за форимирање ЗСО.

“Нас приоритет је ЗСО, без ње нема будућности”, рекао је Марић.

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …