Главна / Некатегоризовано / Корито реке Грачанке је пуно израсле траве

Корито реке Грачанке је пуно израсле траве

DSCN6430Корито реке Грачанке након првих јесењих киша није тако леп призор, јер је пуно израсле траве и велике количине песка донетог у протеклом периоду. Самим тим речно корито се готово и не види. Пре пар месеци, уочи Видовдана, надлежни из општине Грачаница очистили су речно корито, али чишћење корита морало би се обављати у чешћим временским интервалима. Свакако не треба само апеловати на надлежне, већ и на суграђане, јер несавесним појединцима и даље је навика да смеће бацају где год стигну, па и у само корито Грачанке.

Неочишћено речно корито није једини проблем на територији наше општине, поред тога постоје проблеми паса луталица који никако да се реши. Највећи проблем је водоснабдевање што је потврдио за наш програм директор Јавних служби општине Грачаница Владица Трајковић.

Главни проблем готово свакодневне несташице воде је пуцање цеви, најчешће у улици Томислава Секулића, која води ка Падлишту, што изискује стално санирање кварова, а које је при том кратког рока јер су цеви неадекватне. Општина Грачаница је започела замену цеви у дужини од првих 500 метара и она се сада приводи крају. У плану је замена у дужини од 1500 метара. Радови се изводе на основу недавно потписаног меморандума између општине Грачаница и Регоналног водовода у Приштини.

Да водоснабдевање није једини проблем са којима се мештани општине Грачаница сусрећу, говори и слика паса луталица на нашим улицама, а који представљају опасност за пешаке, посебно школарце, који се на путу до куће често мимоилазе са овим, не тако пријатељски настројеним животињама.

„ Још увек је активан број на који наши мештани могу да позови и пријаве чопор паса који угрожава кретање пешака, а наши људи ће исте покупити и за сада сместити у већ постојећем азилу за псе на Падалишту“, рекао је Трајковић.

У гостовању у емисији „Отворени студио“, господин Трајковић је апеловао на несавесне мештане да више чувају своју околину, и напомену да се такође ради на решавању уличне расвете која је проблем у већини места у нашој општини.

DSCN6429

DSCN6428

 

Check Also

Изгорела кућа Мирослава Тепшића у Старом Грацку

Рано јутрос  у селу Старо Грацко код Липљана,  изгорела је кућа Тепшић Мирослава.  До пожара …