Главна / Друштво / Грачаница поново без воде

Грачаница поново без воде

voda-sa-cesme1Мештани Грачанице и данас су без воде. Према информацијама које смо добили од надлежних из регионалног водовода, рaди се о поновном квару у центру овог места који је током јучерашњег дана саниран, а данашњи квар “требало би да се  отклони до краја дана”.

Током протеклог летњег периода, становници Грачанице  веома често суочавали су се са прекидом у водоснабдевању, а разлог томе је дотрајала водоводна мрежа. Највећи проблеми дешавали су се у улици „Томислава Секулића“, а да иронија буде већа ова улица која тренутно изгледа као сеоска калдрма, реконструисана је и свечано отворена пре само годину дана.

Пре пар дана из Одељења јавних служби сопштено је да ће се наредних дана приступити замени посотојеће водоводне цеви новом у дужини од 1.500 метара. Радови се изводе на основу недавно потписаног меморандума између општине Грачаница и Регоналног водовода у Приштини.

Да ли ће се овим потезом решити проблем водоснабдевања, обзиром да је данас цев пукла на сасвим другом крају села, остаје нам да се уверимо у наредном периоду.

Check Also

Деца из Осојана уживала у представи “Палчица”

За представу “Палчица” која је била на програму четвртог дана фестивала у Дому културе у …