Главна / Култура / РЕА: Изложба уметности, дизајна и опреме

РЕА: Изложба уметности, дизајна и опреме

reaПредставници Европске Уније, организације РЕА из Приштине и Општине Грачаница, отворили су данас у 10 сати у центру Грачанице на Тргу ослободиоцима изложбу уметности, дизајна и опреме.

Циљ изложбе, која има значај фестивала, а на којој су учешће узеле бројне организације, приватни предузетници али и самостални произвођачи и занатлије, јесте промоција опреме у циљу повећања производње и ширења пословног капацитета.

Фестивал је отворио заменик градоначелника општине Грачаница Љубинко Караџић, који је пожелео добродошлицу и гостима из Европске Уније и локалним мештанима и изразио наду да ће овај фестивал имати  дуги век трајања на овим просторима.

Александра Поповић, координатор организације, рекла је за програм Радио Грачанице да је ово први овакав фестивал код нас и да се нада да ће постати традиција.

„Надамо се да ће фестивал бити успешан и да ће мештани бити задовољни. Изложба је продајног карактера, и за сада је посећеност добра, а очекујемо да буде још боља. Фестивал траје данас и сутра, и радићемо на томе да овај постане традиција у Грачаници“, рекла је Поповићева.

sanja...Љубитељи рукотворина, данас су на штандовима у центру Грачанице могли да бирају комаде накита, декупажа, народних ношњи, националних обележја, ручно осликаних кухињских предмета и плетеним одевним комадима,као и многим другим ручним и машинским уникатним производима.

Сања Ђокић из Чаглавице се производњом накита бави седам месеци и каже да се од овог заната може солидно зарадити, док је млада Маја Васић из Ливађа нешто другачијег мишљења и тврди да заинтересованост за рукотворине опада у односу на раније године, и да је њен рад на разноврсним предметима од дрвета и стакла више хоби него занат.

maja...Иста изложба биће организована и у Приштини 03.октобра од 14:00 – 18:00 часова.

Организација РЕА Приштина постоји од 2001. године и ради искључиво на промоцији локалног економског развоја.

 

 

Check Also

Представа “Антигона” вечерас од 19 сати у Дому културе Грачаница

У Дому културе „Грачаница“ вечерас  од 19 сати, биће одиграна представа „Aнтигона“,  по тексту Софокла, …