Главна / Вести / Косово и Метохија / КиМ: Срби револтирани поруком из Брисела

КиМ: Срби револтирани поруком из Брисела

ljuba maricМинистри у косовској влади Далибор Јевтић и Љубомир Марић данас су поручили, поводом амандмана у вези са поглављем 35, који их је веома узнемирио, да Срби са Косова и Метохије имају велико поверење и дају пуну подршку премијеру Александру Вучићу, уверени да ће одлука коју он донесе бити у најбољем интересу Срба који живе на КиМ.
“Што се српског народа на КиМ и што се представника Срба са КиМ тиче, премијер Вучић и директор канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић имају нашу пуну подршку у овом деликатном моменту”, рекао је Јевтић.

“Чини ми се да ми Срби са Косова никад нисмо имали већу подршку него што имамо данас када је о Влади Србије реч”, рекао је Јевтић у Клокоту, додајући да је сигуран да ће одлука коју донесе премијер бити најбоља за Србе који живе на тим просторима.

Вест из Брисела их је забринула, додао је, али су истовремено сигурни да ће Влада Србије поступити на начин који ће штитити интересе и живот Срба на КиМ.

Марић је рекао да Међународна заједница “мора да схвати да последњим потезима покреће исељавање Срба,а да они управо од те међународне заједнице очекују подршку.

“С оним што је стављено пред Србију ми смо застрашени и по мало револтирани”, рекао је Марић.

И он и Јевтић, међутим, слазу се да их охрабрује то што нису сами у целом процесу, и што се представници Владе Србије са њима консултују поводом оваквих и сличних питања.

Check Also

Вучић стигао у Брисел, сутра разговор са Куртијем

Председник Србије, Александар Вучић стигао је у Брисел где ће се сутра ујутру одржати нова …