Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић сутра у Косовском Поморављу

Ђурић сутра у Косовском Поморављу

djuricДиректор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић посетиће сутра Косовско Поморавље и том приликом обићи Косовску Каменицу.

 Посету Косовској Каменици директор Марко Ђурић ће почети у 12 сати, обиласком Основне школе „Десанка Максимовић“. Школа, коју тренутно похађа 157 ученика, има вишедеценијску традицију и успела је да у континуитету обавља своју делатност у изузетно специфичним условима. Ова школа редак је пример српске образовне институције на КиМ која је успела да се одржи у граду са већинским албанским становништвом, а интересантно је да дели двориште са албанском основном школом. У згради ОШ „Десанка Максимовић“ смештени су и Гимназија, коју похађа 118 ученика, и Техничка школа, са 71 учеником. Канцеларија за КиМ финансира материјалне трошкове ових школа.

Након обиласка школе, директор Ђурић посетиће Предшколску установу “Пчелица Маја”, у коју иде петнаесторо деце у две васпитне групе. Њихов боравак у новом простору ове предшколске установе, која је измештена из објекта са неадекватним условима у адаптиран и реновиран објекат, финансијски подржава Канцеларија за Косово и Метохију.

 После обиласка места и цркве Светог Николе, у чијој ће порти разговарати са мештанима, директор Марко Ђурић ће у 13:30 сати одржати састанак са политичким представницима Срба из Косовског Поморавља. Састанку ће, поред представника Канцеларије за КиМ, присуствовати три српска члана покрајинске владе, начелник округа и председници привремених органа и општина у Косовском Поморављу.

Check Also

Куртијеви предлози неприхватљиви, јер Косово није држава

Дипломата Зоран Миливојевић изјавио је да ниједан од предлога које је данас током дијалога у …