Главна / Вести / Косово и Метохија / Бахтири покушава да прикрије сопствени неуспех

Бахтири покушава да прикрије сопствени неуспех

goran_rakicПоводом изјаве градоначелника јужне Митровице Агима Бахтирија у којој предлаже укидање општине са српском већином северне Митровица како би се, како је навео, “спречило етничко чишћење Албанаца”, градоначелник севрне Митровице Горан Ракић каже да Бахтири покушава да прикрије свој неуспех предлажући укидање општине са српском већином.

Ракић је за нашу телевизију рекао да ,,о наводном етничком чишћењу говори градоначелник који у свом граду нема, ни словом ни бројком, ни једног Србина осим свештеника који се недавно вратио у храм Св. Саве у јужној Митровици који су Албанци спалили 2004. године,,.

,,Овакве изјаве служе да би се скренула пажња са основних проблема са којима се суочавају Албанци, а то је лоша економска ситуација и са чињенице да њихов градоначелник није до сада урадио ништа да такво стање поправи,, рекао је Ракић,

,,Градоначелник Бахтири би, ако обиђе православно гробље у његовој општини на којем је скоро 80 одсто надгробних споменика порушено и оскрнављено, могао лако да нађе трагове онога о чему ових дана говори, а то је етничко чишћење и нехуман однос и према живима и према мртвима,, рекао је Ракић.

Градоначелник Северне Митровице апелова је на све да се суздрже од запаљивих изјава које могу да дестабилизују ситуацију и изазову несагледиве последице у граду где још увек нема договора о разграничењу две општине.

,,Жеља да се укине општина Северна Митровица у којој су Срби већина, остаће само жеља појединаца која не би ни била важна толико да се они не налазе на одговорним функцијама. Северна Митровица је једина истински мултиетничка општина и средина на Косову,,истакао је Ракић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Oдложено устоличење патријарха Порфирија у Пећкој Патријаршији

Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве, под председништвом патријарха српског Порфирија, одлучио је да редовно …