Главна / Друштво / Успешно завршена традиционална акција добровољног давања крви

Успешно завршена традиционална акција добровољног давања крви

davanje krviЦрвени крст Грачаница у сарадњи са службом за трансфузију крви, организовао је данас редовну акцију добровољнг давања крви, која је одржана у просторијама Црвеног крста на Падалишту.

Секретар Црвеног крста Света Живић, рекао је за наш програм да се акција одржава редовно два пута годишње и да је скоро увек успешна.

„Сваке године у ово време организујемо ову редовну акцију добровољног давања крви. Организована је у ово доба због тога што имамо госте из Врњачке Бање и Сремских Карловаца са којима смо се побратимили и они нам дају подршку у раду. Наша порука свима је да је добро дати крв, то је једна породица најхуманијих људи на свету, то су људи који дају један део себе за некога кога не знају“, рекао је Живић.

Дати крв је једно велико хумано дело и није само спасити нечији живот, већ и много значи за наше здравље, рекао је Горан Славковић, који је по 110 пут дао крв.

„Ја дајем крв од своје 18 године и ово је 110 пут по реду и могу вам рећи да се осећам здравије него што јесам“.

Миљан Димитријевић је казао да је ово прилика када својим малим чином можемо да помогнемо неком коме ће пуно значити.

„Осећај је посебан када знаш да можеш помоћи некомe“, нагласио је Димитријевић.

Докторка Виолета Васић, рекла је да је било око педесетак давалаца крви и да је задовољна одазивом нових чланова.

„Крв може да да свака здрава особа од 18 до 65 година. Доста давалаца је већ дало крв, мислим да ћемо имати довољно крви за наредни период “, истакла је докторка Васић.

Акција добровољног давања крви и овог пута је успешно завршена. Отприлике просек добровољних даваoца крви је приближно исти као и до сада. Из организација поручују да се надају да ће већ у наредној акцији овај број бити знатно превазиђен.

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …