Главна / Друштво / Последњих месеци апотека ДЗ Грачаница боље снабдевена

Последњих месеци апотека ДЗ Грачаница боље снабдевена

marko_tanaskovic_sandraУ апотеци Дома здравља у Грачаници тренутно има најнеопходнијих лекова рекао је, за програм Радио Грачанице, шеф апотеке, Марко Танасковић и додао да су од јула до октобра биле три испоруке лекова на централном Косову.

„Апотека Дома здравља је последњих месеци, за разлику од претходних,  много боље снабдевена лековима. Имамо доста лекова са листе А и А1, односно лекове, који се издају на рецепт“, рекао је Танасковић.

Он је нагласио да су последње испоруке лекова биле организоване од стране Министарства здравља РС, Канцеларије за КиМ, општине Грачаница и руководства Дома здравља у сарадњи са фармацеутском кућом „Фармалогист“.

lekovi„Тренутно у апотеци ДЗ у Грачаници највише има терпије за кардиоваскуларне болеснике, то су лекови за лечење хипертензије, ангине пекторис, за лечење поремећаја срчаног ритма. Имамо и лекове за дијабетичаре и антибиотике“, истакао је Танасковић.

Количина лекова, која је пристигла у претходном периоду предвиђена је за наредних шест месеци, а ускоро се очекује да се поступак централизоване јавне набавке понови. По речима Танасковића, руководство ДЗ Грачаница издејствовало је значајнија средстава у том поступку, тако да се очекује, да ће у току наредне године процес набавке лекова бити у потпуности нормализован.

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …