Главна / Друштво / РЕЦ наградио ученике из Лапљег Села

РЕЦ наградио ученике из Лапљег Села

Ученици шестог разреда Основне школе “Миладин Митић” из Лапљег Села Миљан Антић и Илија Марковић добитници су награде за зајбољи цртеж у оквиру пројекта Регионалног центра за животну средину (РЕЦ) “Недеља сензибилзације за климатске променe”.

У присуству директора школе Љубише Караџића и директорице општинског одељења за образовање културу омладину и спорт Гордане Тоскић награде су ученицима јуче уручене у просторијама канцеларије РЕЦ-а у Приштини.

Ученици Миљан Антић и Илија Марковић освојили су прво и друго место након успешно завршеног пројекта Регионалног центра за животну средину (РЕЦ) који је реализован у сарадњи са Немачком Амбасадом и Амбасадом Француске са темом “Климатске промене у региону Приштине.

У пројекат су биле укључене изабране школе са територија општина Приштина, Косово Поље и Грачанице а ученици од петог до осмог разреда су током трајања пројекта учествовали на бројним предавањима и радионицама које су за тему имале климатске промене како би се подигла свест о очувању и заштити животне средине.

Ученици су тако имали задатак да направе цртеж на тему климатских промена па је комисија одлучила да за најбоље цртеже награди ученике из Лапљег Села који су на поклон добили захвалнице и сликарске мобилне табле.

Награђени цртежи пре доделе награда претходно су приказани на заједничкој изложби која је крајем новембра одржана у Паризу.

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …