Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: Косметски Срби најзаслужнији за датум

Вулин: Косметски Срби најзаслужнији за датум

aleksandar_vulin_11Директор Канцеларије за КиМ Александар Вулин рекао да су Срби са Косова и Метохије најзаслужнији део српског народа за добијање датума за отпочињање преговора са ЕУ. Без њихове упорности и сарадње са Владом Србије датум не би био могућ, каже Вулин. Срби са Косова и Метохије најзаслужнији су део српског народа за добијање датума за отпочињање преговора са ЕУ и без њихове упорности и сарадње са Владом Србије датум не би био могућ, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин.

“Нико није срећнији био у тренутку добијања датума од Срба са Косова и Метохије, зато што је ово дефинитивно подигло незаслужени терет који је товарен на њихова плећа како су они некаква препрека на путу Србије ка ЕУ – нису”, рекао је Вулин Танјугу.

Вулин је захвалио Србима са Косова и Метохије и у своје и у име државе Србије, у име Владе Србије и свих грађана Републике Србије, рекавши да без њихове упорности и стрпљења, посвећености и приступа да јединствено сарађују са Владом Србије датум не би био могућ.

“Срби са КиМ су најзаслужнији део српског народа за добијање датума о преговорима са ЕУ. Без упорности Срба са КиМ и њихове сарадње са Владом Србије овај датум не би био могућ”, подвукао је Вулин.

http://youtu.be/Tgs3un6itoQ

Према његовим речима, показало се да “када смо јединствени можемо све, када јединствено и координисано наступају и влада и Срби са КиМ, воде рачуна једни о другима, можемо све и да нико неће моћи да се супротстави ономе што сматрамо да је легитиман интерес Срба са КиМ, а самим тим и легитиман интерес државе Србије”.

“Све што је предвиђено бриселским споразумом држава Србија ће спровести и испуниће, а испуниће и спровести заједно са Србима на КиМ”, поручио је Александар Вулин.

Вулин је истакао да је задовољан чињеницом да је ЕУ препознала колико се Србија трудила и да је разумела колики је напор уложила да би дошла до почетка приступних преговора.

“Надам се да ће ЕУ остати доследна себи и да неће у последњем тренутку наћи неке нове услове или нешто што у овом тренутку не очекујемо и што нам у овом тренутку није ни затражено”, рекао је директор Канцеларије за КиМ.

Александар Вулин је рекао да Србија ништа не чека, да се спрема да за тај датум буде што боље организована, што боље припремљенија и самим тим што успешнија.

“Ми не желимо да процес траје пет, 10-20 година и надамо се да нећемо имати судбину Турске, која 30-ак година чека да се преговори окончају. Ми се надамо да је ово почетак и да је брз почетак”, закључио је Вулин.

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …