Главна / Вести / Косово и Метохија / Бајкери стигли у Косовску Митровицу

Бајкери стигли у Косовску Митровицу

bajkeriУ оквиру традиционалне хуманитарно-културне “Бајк рок мисије”, више од хиљаду бајкера стигло је у Косовску Митровицу из Београда. Бајкере су поздравили грађани на улицама Косовске Митровице.Више од хиљаду бајкера стигло је у Косовску Митровицу у оквиру традиционалне хуманитарно-културне “Бајк рок мисије”, која се одржава већ седму годину за редом. Бајкери су кренули са платоа испред Народне скупштине Србије. Бајкере је на улицама Косовске Митровице дочекао велики број грађана, поздрављајући већ дугогодишње пријатеље.

“Порука – слобода кретања, цео свет се бори да нема граница а ми овде живимо у неким жицама. Хоћу да слободно уђем на Косово и Метохију и хоћу да слободно изађем са Косова и Метохије јер овде сам и ја свој на своме. Ми смо ту са вама и ваша судбина је и наша судбина”, рекао је организатор вожње Милић Радевић.

Раније је Радевић рекао да и ова седма мисија бајкера као и увек има хуманитарни карактер, а ове године је у Косовској Митровици планиран и рок концерт уз учешће познатих бендова.

“Жеља нам је да помогнемо деци и нашим људима на Косову, зато увек нађемо времена да их једном до два пута годишње посетимо у Косовској Митровици”, каже Радевић.

http://youtu.be/-i0Y50VIAXE

Координатор Канцеларије за Косово и Метохију Злата Радовановић изјавила је да је Канцеларија, као и сваку акцију до сада, помогла организацију бајк рок скупа.

“Ми смо уз помоћ наших мото клубова из Косовске Митровице помогли финанасијски и логистички да се овај огроман број моториста дочека и збрине у Косовској Митровици, да се осећају као своји на своме и веома добродошли”, рекла је Радовановићева.

“Харли Дејвидсон клуб” из Србије је организовао овогодишњу акцију, а караван мотоциклиста из земље и региона је подржала и компанија НИС.

Милић Радевић сматра да бајкерима није потребно обезбеђење при одласку на Косово.

“Ми смо тамо своји на своме. Обезбеђење при путу на Косово нам није потребно, јер посећујемо наше пријатеље, људе које знамо још од одржавања прве “Бајк рок мисије”, и са њима смо у контакту током целе године”, објашњава Радевић.

“Бајк рок мисија” ће трајати до недеље увече, када се очекује повратак мотоциклиста у Београд.

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …