Главна / Друштво / Лабораторија у Грачаници богатија за мамограф и два “4Д” колор доплера

Лабораторија у Грачаници богатија за мамограф и два “4Д” колор доплера

og_color_doplerДанас је у Дијагностичко-лабораторијском центру, који ради у оквиру општине Грачаница допремљен апарат за мамографију. Директор Одељења за здравство и социјалну заштиту Бојан Тодоровић, рекао је за Радио Грачаницу да је овај апарат од велике важности, како за саму установу, тако и за пацијенте, јер је ово уређај који ће омогућити да се тежа обољења на време открију.

„Апарат је инсталиран и почећемо да га користимо када обука радника буде завршена. Када се радници буду потпуно осамосталили у раду, имаће још једну обуку у Београду и након тога почећемо са применом овог апарата у пракси. Обука радника би требала трајати месец дана“, рекао је Тодоровић.

Поред мамографа, ту су и два нова „4Д“ колор доплера. Познато је, колика је заступљеност рака дојке и рака грлића материце на нашим просторима, тако да је олакшавајућа околност то, што ће сада пацијенти оба прегледа моћи на једном месту да обаве. Велики проблем пацијентима представља то што су до сада морали на више места да одлазе због појединих анализа. Сада ће моћи све на једном месту да одраде и ми ћемо се потрудити за њихову приватност, јер је то, оно на чему много њих инсистира – рекао је Тодоровић.

По речима градоначелника Грачанице Бојана Стојановића сви прегледи биће бесплатни.

„На првом месту су квалитет и ефикасност, све на једном месту. Важно је да пацијенти буду задовољни нашим услугама. Приоритет су пацијенти општине Грачаница, али ћемо и другим општинама понудити сарадњу и попусте од најмање 50%“, рекао је Стојановић.

Check Also

Пиано за Магдалену

Братство манастира Светих Архангела поклонио је Магдалени Савић из Батуса код Липљана дигитални пиано. Магдалена …