Главна / Вести / Косово и Метохија / Једномесечни притвор за ухапшене код Високих Дечана

Једномесечни притвор за ухапшене код Високих Дечана

manastir_decaniОсновни суд у Пећи одредио је притвор од 30 дана за четири особе које су ухапшене у близини манастира Високи Дечани, потврдила је за приштинске медије судија претходног поступка Виолета Усај Рогова.

Рогова је навела да су они осумњичени за поседовање оружја без дозволе, што је потврдила и тужилац Основног тужилаштва у Пећи, Ваљбона Хађосај.

Како су раније јавили приштински медији, Основно тужилаштво у Пећи сумња да се један од четворице ухапшених у суботу код манастира Високи Дечани борио у Сирији, док је други ухапшени покушао да отпутује на Блиски исток, али је спречен и враћен на Косово.

Износећи одбрану, осумњичени су признали да су поседовали оружје, али су рекли да су кренули да кампују у планинама код Дечана.

Приликом хапшења у близини манастира Високи Дечани осумњичени, за које се у медијима наводи да су припадници вехабијског покрета, имали су у аутомобилу калашњиков са 20 метака и један пиштољ, наведено је у одлуци о спровођењу истраге.

Тужилац Ваљбона Диша Хађосај је пред судом изјавила да су испуњени сви услови да се њима одреди притвор и оценила да осумњичени могу бити одговорни и за оружани напад на кућу једног Србина у селу Берково, у општини Клина на дан када су ухапшени.

Извор: Бета

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …