Главна / Друштво / Нагле временске промене и здравље

Нагле временске промене и здравље

suncano_i_snegНагле временске промене, којих смо сведоци последњих година утичу на здравље свих нас. За само петнаест дана температура је од -20 дошла на данашњих 20 степени у плусу што за наш организам представља прави температурни шок исткла је за програм Радио Грачанице, лекар службе Хитне помоћи у Лапљем Селу, Бојана Рајковић.

„Ове нагле температурне промене највише се одражавају на хроничне болеснике и старију популацију и зато је неопходно да узимају своју терапију на време. Утицај временских прилика на здравље највише се огледа у паду или повишеном притиску, главобољама, зујењем у ушима и вртоглавицом“, рекла је др Рајковић.

Пошто не можемо да утичемо на временске услове а свакако да можемо  на стил живота којим живимо, др Рајковић саветује и здравим и оболелим особама да начин одевања прилагоде временским условима, да храонични болесници редовно узимају терапију  и наравно, оно што је  такође од великог значаја јесте витамиска исхрана и унос што више течности  у организам.

Хроничним болесницима и метеоропатама нагле временске промене стварају највише  здравствених проблема, а како би што лакше пребродили овај период неопходно је да се придржавају савета лекара.

 

Check Also

Арлов са Петковићем о пројектима Одбора Српске за помоћ Србима на Косову

  Председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов састао …