Главна / Вести / Косово и Метохија / Настављено суђење шесторици албанских малолетника

Настављено суђење шесторици албанских малолетника

kosovska_mitrovica1Суђење шесторици албанских малолетника оптужених за тешко убиство у покушају 9. априла 2015. године у Косовској Митровици, када су на мосту у северном делу града ножевима напали тројицу српских младића и том приликом малолетном Николи Савељићу нанели тешке повреде опасне по живот, настављено је данас у Основном суду у Косовској Митровици.

Су]ење је настављено данас читањем оптужнице против шесторице албанских малолетника, а ранији заједнички захтев адвоката окривљених за изузеће Еулекс тужиоца Паскала Парсонса због наводне пристрасности и необјективности је одбијен.

Према сазнањима ТВ Мост, сви оптужени су се изјаснили да нису криви ни по једној тачки оптужнице. Суђење се наставља саслушавањем сведока оптужбе у случају оштећеног малолетника Б.И.

Суђење је затворено за јавност јер се ради о малолетним извршиоцима кривичног дела којима, поред оптужбе за тешко убиство у покушају, се на терет ставља још шест тачака оптужбе.

У овом судском процесу пред већем за малолетнике у Основном суду у Косовској Митовици председава судија Еулекса Нуно Де Мадеуира.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Канцеларија за КиМ: Поновно рушење плоче несталим новинарима нови притисак на српске медије на КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију реаговала је саопштењем поводом поновног скранвљења помен плоче киднапованим новинарима …