Главна / Култура / Изложени радови настали прошле јесени

Изложени радови настали прошле јесени

IMG_0946Млади уметници са Косова и Метохије изложили су вечерас у Дому културе радове настале прошле јесени на ликовној колонији „Јесен у Грачаници“.

Идеја организатора је била да се у Грачаници поред Видовданске колоније утемељи још једно ликовно дружење,пре свега младих уметника који се баве сликарством и стварају.

„Колонија је била тематска. Уметници су донекле били ограничени да у потпуности изразе своју идеју и свој стил. Као што видите углавном су то споменици српске културне баштине на Косову и Метохији“, рекао је уредник галерије Дома културе, Небојша Јевтић, који је присутнима пожелео добродошлицу.

На колонији је учествовало седам уметника: Богољуб Степић из Дреновца код Клине, Наташа Гвоздовић из Косовске Митровице, Радован Антић из Шилова, Маја Тодић и Наташа Ристовић из Грачанице, Ђрође Миланковић из Косова Поља и Радица Инић из Преоца.

„Ја сам учествовао на ликовним колонијама у Поморављу, никад нисам био ван. Велика ми је част да се дружим са уметници из овог краја. Пре свега, свака част на идеји. Воле бих да се идеја прошири“, изјавио је Радован Антић, уметник  из Шилова.

„Грачаница је постала центар културних дешавања последњих шест, ако не и десет година, али од  прошлогодишње сезоне култура је много напредовала. Посетиоца је мало, али се надамо да ће се током ових година појачати посећеност“, казао је Љубомир Максимовић.

Иначе, Ликовна колонија „Јесен у Грачаници“ одржана је први пут у атељеу Дома културе Грачаница где је окупила седам младих сликара из готово свих српских средина на Косову и Метохији.

 

 

 

 

 

Check Also

Најновија домаћа и страна филмска остварења на „Косово и Метохија међународном филмском фестивалу” у Грачаници

После прва два успешна и посећена издања 2015. године у Косовској Митровици и 2016. у …