Главна / Друштво / Уређености Грачанице доприносимо и сами

Уређености Грачанице доприносимо и сами

gracanicaНакон последњих подухвата који се односе на уређење Грачанице, а који су најчешће у последњих годину дана били дело општине Грачаница, чини се да смо дошли до уреднијег и лепшег изгледа, али то исто тако то није довољно да би ствари биле завршене до краја.

Изградња тротоара, дотеривање појединих улица, као и трга у центру Грачанице и паркинг простора на улазу у Лапље село, свакако су подухвати вредни пажње. Остаје још само једна чињеница, а то смо ми сами и наше старање о томе да све остане уредно и чисто.

Томе свакако не доприноси одлагање смећа на местима која нису за то предвиђена, а врло често се суочавамо и са ситуацијама да кесе са смећем проналазимо на локалним путевима. Како се ту нађу? Најчешће захваљујући бахатом односу возача према нашој животној средини.

Још једна појава, која годинама ствара ружну слику и оставља непријатан утисак на све посетиоце Грачанице јесте бацање свега и свачега у реку. Река је дар природе и захваљујући њој свако место које је има изгледа много лепше, на жалост ми нашу свакодневно пунимо смећем и најчешће не кривимо себе или нашу децу због бахатог односа према реци, већ углавном неке друге институције. Међутим, из обести наше омладине, у реци смо до сада проналазили саобраћајне знакове, жардињере, корпе за смеће. да ли бисмо требали да коначно поразговарамо са децом на ту тему?

Check Also

Дечји хор “Деца неба” обележио Светски дан породице: Хоћемо срећну породицу!

Поводом Међународног дана породице, Дечји црквени хор храма Светог Димитрија „Деца неба“  извео је данас …