Главна / Друштво / Уређености Грачанице доприносимо и сами

Уређености Грачанице доприносимо и сами

gracanicaНакон последњих подухвата који се односе на уређење Грачанице, а који су најчешће у последњих годину дана били дело општине Грачаница, чини се да смо дошли до уреднијег и лепшег изгледа, али то исто тако то није довољно да би ствари биле завршене до краја.

Изградња тротоара, дотеривање појединих улица, као и трга у центру Грачанице и паркинг простора на улазу у Лапље село, свакако су подухвати вредни пажње. Остаје још само једна чињеница, а то смо ми сами и наше старање о томе да све остане уредно и чисто.

Томе свакако не доприноси одлагање смећа на местима која нису за то предвиђена, а врло често се суочавамо и са ситуацијама да кесе са смећем проналазимо на локалним путевима. Како се ту нађу? Најчешће захваљујући бахатом односу возача према нашој животној средини.

Још једна појава, која годинама ствара ружну слику и оставља непријатан утисак на све посетиоце Грачанице јесте бацање свега и свачега у реку. Река је дар природе и захваљујући њој свако место које је има изгледа много лепше, на жалост ми нашу свакодневно пунимо смећем и најчешће не кривимо себе или нашу децу због бахатог односа према реци, већ углавном неке друге институције. Међутим, из обести наше омладине, у реци смо до сада проналазили саобраћајне знакове, жардињере, корпе за смеће. да ли бисмо требали да коначно поразговарамо са децом на ту тему?

Check Also

Изложба слика и скулптура “Преко пепела” Предрага Драговића у Дому културе у Грачаници

Дом културе „Грачаница“  и Галерија уметности Приштина у понедељак 25. октобра 2021. у 19 часова у Галерији …