Главна / Вести / Косово и Метохија / Преко 4 милиона динара за помоћ Народним кухињама на КиМ

Преко 4 милиона динара за помоћ Народним кухињама на КиМ

Више од четири милиона динара прикупљено је током јануара у Београду у хуманитарној акцији за помоћ народним кухињама на Косову и Метохији, саопштила је данас Епархија рашко-призренска.

“Великим одзивом Београђана прикупљено је преко четири милиона динара за нормално функционисање шест народних кухиња у кризном зимском периоду, у којима се храни преко 2.000 Срба”, пише у саопштењу.

Та акција по београдским домаћинствима је, како се истиче, успешно реализована захваљујући ЈКП “Инфостан” и Граду Београду.

Епархија Рашко-призренска преко своје хуманитарне организације “Мајка девет Југовића”, пуних 15 година помаже социјално угроженим породицама, болесним лицима, школама и осталим институцијама на Косову и Метохији, па ће тако и ове године имати прилике да прикупљеним средствима обезбеди неопходне намирнице за народне кухиње и изврши подмиривање осталих потреба.

Проблем народних кухиња је што недостају сталне донације и континуитет у снабдевању намирницама, а свакодневно прехрањују социјално најугроженије из Општина Ново Брдо, Косовска Каменица, Гњилане, Косовска Витина, Клина и Исток.

Помоћ најугроженијима на Косову и Метохији се може послати и директним уплатама преко жиро рачуна број: 360-0012622700003-39, на име “Епархија рашко-призренска”, Манастир Грачаница, 38205 Грачаница, са назнаком: “Помоћ за Народне кухиње”.

Такође, помоћ се може донирати и слањем смс порука на број 1033 у мрежама Мт:с, Вип и Теленор. Слањем једне смс поруке донира се 100 динара.

“Епархија рашко-призренска и Мајка девет Југовића се од срца захваљују свима који су се одазвали хуманитарној акцији, и онима који су акцију омогућили, и на тај начин помогли најугроженијима на Косову и Метохији, истиче се у саопштењу.

Check Also

У ЕУ и САД веома незадовољни што Курти упорно одбија да обнови дијалог с Београдом

  Званичници у институцијама ЕУ и земље чланице Уније снажно захтевају од власти Косова да …