Главна / Спорт / Краљево: Пораз Србије у првом колу Б групе Фед купа

Краљево: Пораз Србије у првом колу Б групе Фед купа

hala sportova kraljevoТениска репрезентација Шпаније победила је са укупних 4-0 селекцију Србије у првом колу Светске Б групе Фед Купа.Последњи бод Шпанији донеле су Лара Аруабарена и Лудрес Домингес Лино, које су савладале Ивану Јоровић и Нину Стојановић са 4:6, 7:6 и 10:7.

Питање победника у овом дуелу решено је раније данас када је Гарбиње Мугуруса са 2-0 славила против Јелене Јанковић и тако донела Шпанији трећи, одлучујући тријумф.

Прва два бода Шпанији јуче су донеле Мугуруса и Карла Суарес Наваро победама над Иваном Јоровић, односно Јеленом Јанковић.

Шпанија ће, након ове победе, играти у плеј-офу за повратак у Светску групу, док Србију чека борба за опстанак у Б групи.

Иначе, овај спортски догађај, у Хали спортова у Краљеву данас су увеличала и деца из Лепосавића и Косовске Митровице. Ово је други интернационални тениски окршај који се организује у новој Хали спортова у Краљеву, али је за њега владало нешто мање интересовање. Тенисерке Србије су ипак привлачиле пажњу грађана Краљева, тако да су претходних дана, у шетњама кроз овај град разговарале са Краљевчанима и фотографисале се. Посебну пажњу и интересовање изазивале су Јелена Јанковић и Ивана Јоровић.

Check Also

Одата почаст палим борцима од 1998-1999. године и палим борцима у Другом светском рату

Поводом свечаног обележавања Дана општине Лепосавић, председник Српске листе Горан Ракић је заједно са потпредседником …