Главна / Друштво / Вокална група „Константин” одушевила публику у Грачаници

Вокална група „Константин” одушевила публику у Грачаници

grupa konstantinВокални састав “Константин” одушевио је грачаничку публику, која је вечерас у великом броју присуствовала концерту у Дому културе у Грачаници. Богат етно репертоар у маестралном извоћењу ове вокалне групе употпуниле су песме “Хеј драги, драги, Хајде Јано, Зајди, зајди, Густа ми магла, Мој голубе, Са Косова зора свиће, Тамо далеко…”
“Косово и Метохија за све Србе, било где да живе, није само територија него је и више од тога. Сви ми доживљавамо Косово са светињама, са свим знаменитостима, као део свог идентитета и зато нашим сународницима где год данас живели кад се спомене Косово и Метохија њима заигра срце. Општина Медијана, град Ниш и Општина Грачаница су од вечерас много ближe. Потребни смо једни другима. Свака посета за све нас јесте охрабрење да истрајемо”, рекао је Владика Теодосије.

Организатори догађаја су: Епархија Рашко-призренска, Епархија нишка, Општина Медијана и Дом културе „Грачаница“.

“Част ми је и задовољство што вечерас могу да вас поздравим овде у Грачаници у име мојих сарадника и у своје лично име и да вам пренесем срдачне и топле братске поздраве општине Медијана. Желимо да успоставимо контакт са вама, са вашим представницима власти, како би чули и видели како можемо да вам помогнемо. За почетак смо донели пригодне поклоне у виду четири лаптопа, које ћемо са благословом Владеике Теодосија поклонити ученицима Електротехничке школе у Сушици, истовремено поклонићемо одрећену количину слаткиша деци Народне кухиње”, истакао је председник Општине Медијана, Зоран Стојановић.

Чланови Вокалне групе Константин су: Први тенори- Далибор Марковић, диригент, аранжер и професор у Музичкој школи, Марио Петровић. Информатичар програмер и солиста, Бојан Станковић. Koмпозитор, аранжер, професор у Музичкој школи и солиста, Александар Стефановић. Професор у Музичкој школи, Милош Гавриловић, композитор, аранжер и професор музике, Марко Милановић, правник и солиста, Миодраг Перовић, економиста, Димитрије Панчић, доктор медицине, Илија Стојадиновић, професор музике у основној школи и Иван Стојановић, диригент црквеног хора, професор у Музичкој школи и солиста у групи.
Спадају у музичаре који остављају дубок траг, где год да се појаве. Уз неспоран квалитет сваког члана, које осим музичке образованости и самопоуздања које свакој особи дају ужа специјалност и лично образовање, красе их изузетне гласовне могућности, та повезаност, пријатељство, дружење, разумевање, подршка и брига о сваком и жеља да померају границе извођења своје музике. Препознатљиви су, оригинални и самосвесни, па и кад певају неку добро познату песму, од десетина извођача већ интерпретирану, они је учине посебном дајући јој свој печат. Њихово певање, тако далеко од актуелних трендова који потресају и наша чула доброг укуса и слуха, а често и вида, управо захваљујући квалитету сваке отпеване ноте дотакне не само познаваоце музике и музичке сладокусце, већ и оне којима добра музика није јача страна.

Check Also

Дмитровић: Већа помоћ и за друго, треће дете…не знамо колико

Министар за бригу о породици и демографију Ратко Дмитровић оценио је да ће најављена помоћ …