Главна / Друштво / Косово и Метохија успешно представљени на Сајму туризма

Косово и Метохија успешно представљени на Сајму туризма

DSCN9843Јуче су се на штанду у хали 4 Београдског сајма, на Сајму туризма представили Канцеларија за Косово и Метохију и Туристичка асоцијација Косова и Метохије. У оквиру овог штанда и презентације обухваћене су готово све косовско-метохијске општине, као и њихове туристичке организације. Овај штанд био је јако добро посећен током читавог дана, а посетиоци су имали прилике да уживају и у звуцима песама са Косова и Метохије, у игри наших фолклорних друштава, као и да погледају и пробају народна јела, домаћу ракију која се справља на овим просторима и ручне радове.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић позвао је све посетиоце да искористе своје време и обиђу Косово и Метохију, наше културно-историјске знаменитости, али и да се упознају са људима са ових простора.

„Косово и Метохија својим природним лепотама и светињама спада међу највеће драгуље наше укупне вековне не само туристичке, већ и духовне понуде. Путовање кроз јужну српску покрајину никада није само туристичко, то је једна духовна и за сваког ко на Косово дође, лична прича која се формира кроз интеракцију и комуникацију са нашим светињама, разговоре са нашим људима, свима онима који опстају на Косову и Метохији у готово немогућим условима“, рекао је Ђурић.

DSCN9856Штанд је посетио и владика рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије.

„Косово и Метохија није позната само по споменицима, манастирима, музејима, већ и природним лепотама“, рекао је владика Теодосије и додао да је важно да у што већем броју грађани посећују јужну српску покрајину.

Председник општине Грачаница Владета Костић такође је присуствовао презентацији,као и представници Туристичке организације Грачаница и привременог органа Скупштине града Приштине.

DSCN9851Сајам је, и ове године, окупио велики број излагача из целе земље, региона и света.

Check Also

Петар Петковић: Гнусне поруке лице су власти у Приштини и њихова мрља

Увредљиви графити са псовкама на албанском језику исписани су ноћас на зиду куће Станоја Димитријевића, …