Главна / Вести / Косово и Метохија / Отворена улица “Девет Југовића” у Грачаници

Отворена улица “Девет Југовића” у Грачаници

DSCN7488Председник општине Грачаница Владета Костић и менаџер пројекта ДЕМОС Норберт Пијлс отворили су данас улицу „Девет Југовића“ у Грачаници.

„Наш посао пре свега, јесте да одржавамо оно што добијамо од пријатеља. Ова улица неће стати само на овомим метрима. Планирамо да ове године, након што урадимо главни колектор за одвођење атмосферских вода, дa повежемо ово насеље са главном улицом Грачанице. Средства која ћемо добити од ДЕМОСА,а која су увећана дупло за Општину Грачаница, биће преусмерена на јавну расвету. Ми смо већ почели да сређујемо расвету у главној улици у Грачаници, покушаћемо да што већи број улица ове године осветлимо“, истакао је председник општине Грачаница, Владета Костић.

Циљ финансирања овог пројекта је побољшање кретања и инфраструктуре у општини Грачаница. Други циљ је обука општинских службеника за боље пројектовање, бољи процес набавке и надгледање пројеката, заједено са представницима ДЕМОСА.

„Оно што ми желимо јесте, да буду видљива побољшања за грађане, и наравно да је пример ова улица. Током процеса наше сарадње ми смо раднике и обучавали како треба да се ради, да се дизајнира и да се управља са овим пројкетима, тако да могу да кажем слободно да сам јако задовољан како су сe ствари водиле у овој општини“, рекао је менаџер пројекта ДЕМОС, Норберт Пијлс.

У Грачаници су асфалтирана два крака улице „Девет Југовића“, један у дужини од 227 метара и други од 168 метара. За асфалтирање издвојена су средства од 41.000 евра, 70 % средстава обезбедио је ДЕМОС, а општина Грачаница је учествовала са 30 %.

Check Also

Канцеларија за КиМ: Поновно рушење плоче несталим новинарима нови притисак на српске медије на КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију реаговала је саопштењем поводом поновног скранвљења помен плоче киднапованим новинарима …