Главна / Вести / Косово и Метохија / Добра сарадња са међународним партнерима отвара могућност за пројекте

Добра сарадња са међународним партнерима отвара могућност за пројекте

jevticУ Министарству за заједнице и повратак данас је одржан Управни одбор пројекта „ Расељена лица: Трајна одржива решења у град Призрен и Северна Митровица“. Управном одбору присуствовао је и министар за заједнице и поварак Далибор Јевтић, који је том приликом рекао, да је и овај, као и сви остали пројекти које МЗП реализује са међународним партенерима, има веома велику важност, захвалио се Амбасади Велике Британије и свима који учествују у његовом споровођењу и истакао да је у плану да се ово године остваре и бољи резултати када је о повратку реч. 

„ Ове године планирамо да премашимо резултате када је о повратак генерално у питању. Када говорим о повратку важно је да још једном истакнемо да ми на расељена лица гледамо као на расељена лица, без обзира ком народу припадају и на подједнак начин приступамо решавању њихових проблема. Због тога је важно да повратак буде одржив, а пројекти који се реализују у оквиру овог програма, су јако важни, јер се посао повратка не завршава изградњом куће“, рекао је министар  Јевтић током излагања.

Он је казао да је најважније да на крају сваког пројекта немамо празних кућа, да повратак буде искрен и да се куће не продају, већ да сви који се врате у тим кућама и остану. Јевтић је рекао да је Призрен један од градова који када је у питању пповратак увек истакне.

Министарство за заједнице и повратак и ја лично ћемо свакако бити ту и за даљу сарадњу и надам се се да ће то отворити могућност и за нове пројекте, закључио је министар Јевтић.

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …