Главна / Вести / Косово и Метохија / Томић: ”Новаке поново живи”

Томић: ”Новаке поново живи”

12799366_10209110161176253_4386003035788832891_nДиректор Канцеларије за питања заједница, Иван Томић, обишао је данас село Новаке код Призрена где је уручио алат и пољопривредне машине Спаси Андрејевићу и мештанима села Новаке. Да подсетимо, село Новаке се половином децембра нашло на мети пљачкаша и том приликом су украдени алат и пољопривредне машине које припадају селу. Томић је непосредно након инцидента обишао село и обећао да ће штета бити надокнађена.

”Новаке је једно од ретких повратничких села које својим радом показује да је повратак и опстанак могућ. Након што су разбојници украли оно највредније што ово село има, мештани су остали без основних алата за рад. Данас могу поносно да кажем да мештани Новака опет имају алат, они поново раде, а ко ради он и живи! Овим симболичним гестом показујемо да смо увек уз њих и да ћемо у наредном периоду радити још више како би се они осећали што безбедније и сигурније на својим имањима. Починиоци, наравно, опет нису ухваћени, али то је посао неких других органа који морају да се запитају да ли раде свој посао довољно добро.”

Након посете селу Новаке, Томић је обишао и Јовицу Королејића који живи у контејнеру у самом центру Призрена. Овом приликом Томић се ближе упознао са његовим случајем и уручио му је једнократну помоћ у виду хуманитарних пакета. У оквиру посете директор Канцеларије за питања заједница се састао и са челницима локалне канцеларије за заједнице где је истакао да је апосолутно неприхватљиво да се случај Белке Младеновић гура у фиоку док она живи у нехуманим условима без струје. У наредном периоду ће и овај проблем бити решен заједничком акцијом општине Призрен и Канцеларије за питања заједница закључено је након састанка.

Check Also

Дезинфиковане зграде школа и предшколске установе

Општина Грачаница је у суботу извршила дезинфекцију предшколских установа и школа у којима није било …