Главна / Друштво / Миловановић: Планови ове године-здравствена карта суграђана

Миловановић: Планови ове године-здравствена карта суграђана

 

DSCN7588Директор Регионалне болнице на територији општине Грачаница доктор Небојша Миловановић рекао је да је да више неће постојати проблеми око недостатка лекова у свим здравственим центрима на територији општине Грачаница и да ће се у току овог месеца успоставити континуитет доставе лекова и санитеског материјала.

„Оно што се планира ускоро, то је да се на територији општине Грачаница уради  здравствена карта, која је преко потребна да би се знало од чега наши суграђани највише болују и да се на основу те карте помогне становништву у лечењу.

„ Заједно са социјалном картом урадићемо и здравствену карту помоћу здравственог картона свих наших суграђана. Задњих двадесетак година ми нисмо имали право стање, која су то обољења, болести које доминирају на територији наше општине . На основу података које будемо добили, ми можемо са тим подацима, који ће бити релевантни и са са тим подацима можемо ићи према међународним организацијама  у виду одређених пројеката које ћемо затражити и тако помоћи у лечењу  становништву“, рекао је Миловановић.

Oпширније у видео линку:

Check Also

Стојковић: Пријаве за пакет солидарности пензионерима до 15. децембра

Удружење пензионера у Грачаници спроводи активности у складу са тренутном епидемијском ситуацијом. Председник Удружења пензионера …