Главна / Вести / Косово и Метохија / Приштина: Избори на КиМ 3. новембра по Уставу Косова

Приштина: Избори на КиМ 3. новембра по Уставу Косова

izbori_glasanje_listicКанцеларија за медије Владе у Приштини, саопштила је да су у Бриселу успешно окончани разговори радне групе за изборе у оквиру примене априлског споразума о номализацији односа Београда и Приштине, пишу. “На дневном реду ових сусрета било је дефинисање олакшавајуце улоге ОЕБС-а у четири општине са српском вецином у северном делу Косова,” каже се у саопштењу Канцеларије и додаје да је овом приликом постигнут споразум “да се олакшавајућа улога ОЕБС-а одреди преко техничког споразума између Централне изборне комисије и ОЕБС-а, који се очекује да буде убрзо потписан”.

У саопштењу се наводи да ће “локални избори бити одржани на целој територији Косова и на основу Закона о изборима, међународних стандарда и Устава Косова”.

“Како предвиђа споразум, локални избори ће бити 3. новембра и на њима се очекује први пут учешце српских грађана из четири општина северног дела (Косова)”, пише у саопштењу а преносе Вести.

Договорено је да Централна изборна комисија буде одговорна за све припремне активности избора – листе гласача, регистрација политичких партија, акредитација посматрача, утврђивање процедуре за гласање и објављивање резултата.

Check Also

Обележене 23 године од првих отмица здравствених радника на КиМ

Удружење породица киднапованих и несталих на Косову и Метохији обележило је данас 23 године од …