Главна / Вести / Косово и Метохија / Влада Косова усвојила нови предлог закона о амнестији

Влада Косова усвојила нови предлог закона о амнестији

skupstina_kosovaВлада Косова је на данашњој седници усвојила нови предлог закона о амнестији који ће у договору са политичким партијама следеће недеље бити разматран у Скупштини Косова.

Заменик премијера и министар правде Хајредин Кучи је на седници Владе рекао да су из предлога закона о амнестији у целости избачене одредбе члана 3 и да је додат нови члан у којем стоји да се сва кривична дела која су проузроковала телесне повреде и убиства неће амнестирати, саопштено је из Владе Косова.

Кучи је рекао да је у сусретима са осталим политичким партијама, са ДСК и ААК, постигнута сагласност да се предлог закона усвоји у Скупштини током следеће недеље.

Усвајање Закона о амнестији је предвиђено планом за спровођење споразума који су премијери Косова и Србије постигли 19. априла у Бриселу, уз посредовање високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност.

Осим предлога закона о амнестији Влада Косова је на данашњој седници усвојила и предлог закона о међународној правној сарадњи и стратегију владе за сарадњу са цивилним друштвом.

Check Also

Гујон: “Солидарност за Косово” покреће још четири нова пројекта у српским енклавама на КиМ

Директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и оснивач хуманитарне организације “Солидарност …