Главна / Друштво / Лазар Данић, потпредседник Младе активне Грачанице: Побољшати живот младих

Лазар Данић, потпредседник Младе активне Грачанице: Побољшати живот младих

WP_20160405_001НВО „Млада активна Грачаница“ почела је са радом 2014. године, од тада до данас у ову организацију учланило се 40 чланова, а на сваких шест месеци примају се и нови чланови.

Гост програма Радио Грачанице био је потпредседник ове организације Лазар Данић, који истиче да је основни циљ Младе активне Грачанице да покушају да утичу на побољшање квалитета живота младих људи, управо на овим просторима.

– Трудимо се да едукујемо младе људе, у ту сврху често организујемо конкурсе. Ту смо и за савете младим људима, посебно кад је у питању студирање. Једном речју, приоритет су нам млади и њихово усавршавање – каже Лазар Данић.

У току је пројекат ове организације „Унапреди себе, активирај се“.

– У оквиру овог пројекта пружамо могућност младима да дођу код нас. Отворени смо за све младе људе. Заједно са Омладинским саветом Грачаница и са низом других омладинских организација на Косову, покушавамо да се изборимо да се људи до 30 година третирају као млади, али и да свако ко се осећа младим и буде млад. Сва друга опредељења, као и политичка, нису уопште битна када је наша организација у питању – наглашава Лазар Данић.

Говорили смо и о осталим активностима Младе активне Грачанице, а више можете чути на видео снимку испод текста.

Check Also

ПУ “Ђурђевак” у Грачаници испратила још једну генерацију предшколаца

Предшколска установа „Ђурђевак“ у Грачаници организовала је приредбу и свечану доделу сертификата деци која су …