Главна / Вести / Косово и Метохија / Одржано „Косовско вече“ у Грачаници

Одржано „Косовско вече“ у Грачаници

Photo0024У организацији Општине Грачаница, синоћ је на базену „Хацијенда“ у Грачаници, одржано „Косовско вече“, на којем су присуствовали бројни привредници, предузетници, представници институција и предузећа, међународне заједнице, медија, многи мештани из Грачанице и околине. Мотив за овакав тип дружења је, како је саопштено нашој редакцији, жеља да се прикаже српска традиција и култура, кроз музику, храну, амбијент, да се успоставе контакти и развије боља комуникација између представника међународне заједнице и људи који овде живе.

Морамо да препознамо време које долази и непотребан баласт оставимо иза нас. Мислим да имамо разлога да се надамо прогресу. Ово што се десило вечерас треба да служи на част свим грађанима, јер сви који су присутни вечерас, људи из општине, људи који представљају културу, бизнис… сви ми заједно показујемо да нам је стало да живимо овде – рекао је градоначелник Бојан Стојановић.

Стојановић је истакао да „кључ“ за убрзани прогрес и самоодрживост још увек није пронађен и да је добро да се то покаже, да би, како је истакао живели нормално.

„Овде је било пуно људи из међународне заједнице, амбасадора, представници УНМИК-а, ЕУЛЕКС-а, Европске комисије, јако ме је обрадовало и присуство шефа Руске канцеларије,  јер је познато да он врло ретко иде на овакве пријеме. Видео је шта се овде дешава и шта је намера свега овога, рекао је Стојановић.

  • Стојановић потврдио: Кандидоваћу се на предстојећим изборима
Стојановић је истакао да ово није никаква предизборна кампања, али и нагласио, да ће се кандидовати на предстојећим локалним изборима. „Ја сам већ пожелео свима који учествују на изборима срећу и позитивну кампању, јер ћу и ја тако радити у својој кампањи. Требамо да избацимо негативности, јер и после 3. новембра, долази 4. новембар и ми опет требамо да живимо заједно. Грађани требају да схвате да не требају да буду подложни куповини или изборним триковима, покушајима изборних превара, јер ће на крају крајева њих скупо коштати. Оно што смо обећали на почетку мандата, пребацили смо за три до четири пута и то је чињеница. Не можемо све да стигнемо, нити ја, нити било ко други, не може све да реши у једном даху,  јер су броблеми нагомилани, али, да ће мо радити прогресивно и да ће бити напредака, хоће сигурно и у то сам уверен, рекао је Стојановић.

Check Also

Ракић честитао школску славу Светог Саву

Председник Српске листе Горан Ракић честитао је свим ученицима, студентима, просветнбим радницима и запосленима у …