Главна / Вести / Косово и Метохија / Апелациони суд на северу Косова?

Апелациони суд на северу Косова?

sudПостоји могућност да се у већим местима на северу Косова формирају одељења другостепеног, Апелационог суда, што и захтевају Срби, пренео је данашњи Експрес.

“Постоји могућност да на Косову дође до реорганизације у структури Апелационог суда, да би се испунили захтеви који произилазе из имплементације споразума са Србијом”, објавио је Експрес.

Међународне дипломате укључене у имплементацију бриселског споразума рекле су да би то било задовољавајуће за обе стране.
“Формирање одељења Апелационог суда у великим центрима на Косову створило би повољне услове и за отварање једног оваквог одељења на северу, што је захтев Срба, али и један од услова за потпуно остваривање споразума”, рекао је анонимни међународни званичник.
Према садашњим решењима, Апелациони суд са седиштем у Приштини има надлежност на целом Косову. Према закону, постоји могућност да се формирају одељења тог суда у оним деловима Косова где за то постоји потреба.
Бриселски споразум предвиђа оснивање посебног судског панела на северу, чију већину ће сачињавати судије српске националности и који ће радити у оквиру косовског судског система.

 

Check Also

Доња Брњица, увредљиви графити и псовке упућене Србима

Увредљиви графити са псовкама на албанском језику исписани су ноћас на зиду куће Станоја Димитријевића, …