Главна / Вести / Србија / Сукоб жандармерије и Албанаца код Мердара

Сукоб жандармерије и Албанаца код Мердара

sukob yandarmerije i albanacaВише лица је у непосредној близини административне линије с Косовом, у рејону села Боровац, општина Куршумлија, отворило ватру из аутоматског оружја на патролу Жандармерије, изјавио је командант Жандармерије Братислав Дикић.

Дикић је казао да су припадници Жандармерије адекватно одговорили на оружани напад и да по њих нема последица, а да “информације Косовске полицијске службе указују да је повређено шест лица албанске националности”.
“Око 19 сати у непосредној близини административне линије с Косовом, у реону села Боровац, општина Куршумлија, отворена је ватра из аутоматског оружја из два правца, од стране више лица, на патролу Жандармерије. Припадници Жандармерије су адекватно одговорили на оружани напад и нема последица по њих”, рекао је Дикић у изјави достављеној Тањугу.
“Информације КПС указују да је повређено шест лица албанске националности”, навео је Дикић.
Командант Жандармерије је казао да су “на месту догађаја пронађен трактор са дрвима, моторне тестере и делови личне гардеробе, а да су о догађају благовремено обавештени и официри за везу Еулекса и Кфора”.
Дикић је рекао да је обезбеђено лице места догађаја и надлежни правосудни органи извршиће увиђај.
“Жандармерија предузима мере и радње из своје надлежности, како би обезбедила сигурност грађана на овом простору”, рекао је Дикић.

Извор: Тањуг

Check Also

Српска деца из региона и дијаспоре у летњем кампу у Београду

Српска деца са Косова и Метохије, као и из више земаља региона и Западне Европе, …