Главна / Вести / Косово и Метохија / Упис за 385 средњошколаца на централном КиМ

Упис за 385 средњошколаца на централном КиМ

Упис ђака у средње школе на територији Косова и Метохије у првом уписном року почиње данас и трајаће до уторка 9. јула, када ће бити објављена преостала слободна места.

dusko_maksimovicУпис ће се обављати од 8. до 15. сати, а том приликом потребно је доставити оригиналну уписну документацију.

За упис je потребно, оригинално сведочанство о завршеној основној школи, извод из матичне књиге рођених, који може бити старији од шест месеци и лекарско уверење о испуњавању здравствених услова, ако су потребни за образовни прифил, дипломе и друге доказе о посебним достигнућима.

„ На централном делу Косова имамо 385 ученика који уписују жељене школе. За сада све тече како треба, упис је у току, нема никаквих проблема. И ове године прва школа на листи жеља већине ученика је Mедицинска школа, одмах затим Гимназија, Економска, Електро-техничка школа“, рекао је за Радио Грачаницу самостални саветник у Министарству просвете Републике Србије Душан Максимовић.

Ђаци ће имати још једну прилику за упис у средњу школу. Други уписни круг биће 9. августа.

Ове године приликом рангирања за упис бодује се само успех постигнут у основној школи. Резултати тестова из српског језика и математике се не рачунају, пошто су тестови доспели у јавност пре званичног полагања.

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …