Главна / Вести / Србија / Вулин: Владајућа коалицијa је стабилна

Вулин: Владајућа коалицијa је стабилна

aleksandar_vulin_11Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је данас да је владајућа коалиција стабилна и да се на састанку лидера владајуће коалиције разговарало о принципима и о томе шта би реконструисана влада требало да ради.

“Коалиција је стабилна, а ако може да је поремети то да се бојиш да изгубиш следећу власт, онда су избори апсолутно решење”, рекао је Вулин.

Министарства треба мењати да би радила боље и неке нове програмске циљеве испунила, да би то радила брже и ефикасније, казао је Вулин.

“Свако ко није радио довољно добро или ко се заморио или ко једноставно не одговара садашњем времену, треба да буде промењен”, рекао је Вулин и оценио да је ово занимљив тест за све политичке партије које чине владајућу коалицију.

“Формулисани су одговарајући принципи, говориће се и о кадровској проблематици. До краја недеље биће одређен ко ће бити главни преговарач за све што нас чека након приступних преговора”, рекао је Вулин.

Вулин је рекао да је било речи и о разговорима у Бриселу и нагласио да се Косово и Метохија никада не испуштају из главног фокуса владајуће коалиције, да ће се на томе стално радити и да Србија неће заборавити своје Косово и Метохију и људе који на том простору живе.

Он је оценио да је влада радила добро, да су одређени циљеви испуњени, да је добијен почетак приступних преговора са ЕУ и да је први потпредседник Владе Александар Вучић најавио да ће се радити на томе да незапосленост буде смањена са 25 на 20 одсто.

На питање о могућности да Вучић себе смени са функције министра одбране, Вулин је одговорио да је реконструкција замишљена да омогући да поједина министарства раде боље, а не да се мењају она која раде одлично, а да Министарство одбране ради одлично и да не постоји ни најмања замерка на рад Вучића.

Вулин је истакао да је Вучић једини политичар у Србији који би тако нешто урадио, али из принципа, а не зато што би неко могао на то да га присили, да Вучић има апсолутно доминантну позицију у српском бирачком телу и да би могао да изађе на изборе и на њима добије двотрећинску већину.

Вулин је оценио да Вучић има снагу да већ сутра иде на изборе, да му не треба ниједан партнер и да би се, уколико би били избори, они водили унутар владајуће коалиције – да ли ће Вучић имати 51 или 50, или 49 одсто гласова.

 

Check Also

Српска деца из региона и дијаспоре у летњем кампу у Београду

Српска деца са Косова и Метохије, као и из више земаља региона и Западне Европе, …