Главна / Вести / Косово и Метохија / Злоупотреба средстава на КиМ

Злоупотреба средстава на КиМ

momirstojanovicПредседник Анкетног одбора за утврђивање начина трошења буџетских средстава на Косову од 2000. до 2012. године Момир Стојановић рекао је да је то тело утврдило да су злоупотребљена средства за геронтолошки центар у Косовској Митровици који није ни изграђен

На седници Анкетног одбора Стојановић је казао да је то тело утврдило злоупотребу и у адаптације школе и изградњи балон сале и ламеле у селу Прилужју у општини Вучитрн, као и злопутебе у изградни путева.

“Анкетни одбор нема мандат да истражује већ да утврди чињенице. На бази тога Анкетни одбор ће препоручити Скупштини Србије, а она Влади, а Влада надлежним министарствима да се за оне неправилности које се утврде спроведе комплетна истрга”, казао је Стојановић.

Стојановић је навео и да је било и злоупотреба у исплати плата запосленима у просвети и локалним самоуправама на Косову, наводећи да су у просвети запослени примали плату из буџета Србије за 50 одсто увећану, а да су од косовских иснтитуција примали још и до 275 евра.

Члан анкетног одбора из Социјалистичке партије Србије Дејан Раденковић затражио је да се провере и трошкови за лекове као и који лекари су их преписивали с обзиром да је за то потрошено и до два милиона евра годишње, док је Зоран Остојић из Либерално демократске партије навео да инсистира и на контроли откупа кућа и станова на Косову за повратнике.

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …