Главна / Вести / Косово и Метохија / Костић са парламентарцима и студентима из Словеније

Костић са парламентарцима и студентима из Словеније

Фото: Општина Грачаница

Председник општине Грачаница Владета Костић разговарао је данас са шефом Парламентарне групе Словеније Фрасом Тртљетом и групом постдипломских студената Универзитета у Љубљани о проблемима са којима се сусреће локална самоуправа. Састанку је присуствовао и посланик у косовској скупштини Ненад Рашић.

Председник Костић упознао је студенте, најпре, са знаменитостима и културном наслеђу централног Космета, а касније је објаснио и са каквим се проблемима суочава локална самоуправа. Од финансијских преко инфраструктурних до безбедносних питања, која су привукла највећу пажњу, разговарало се и о образовању, здравству.

“Грачаница је позната по истоименом манастиру, а недалеко од њега налази се и археолошко налазиште „Улпиана“. Формирањем Туристичке организације Грачаница, туризам је на вишем нивоу. Успоставили смо културно-уметнички живот, па је тако у Грачаницу доведено и професионално Позориште. Када је инфраструктура у питању, главне саобраћајнице, као и аутопут, пролазе кроз територију наше општине. Градиће се и обилазница око Грачанице, па ће се самим тим и инфраструктура кретати у другачијем смеру“, казао је Костић.

Посланик Ненад Рашић изложио је гостима проблеме централне власти према општинама, пројеката који се реализују или не реализују, инвестиција, као проблем поверења.

Студенти Љубљанског универзитета и шеф Парламентарне групе Тртљет, захвалили су градоначелнику Костићу на добродошлици и упознавању са радом локалне самоуправе.

Check Also

Петковић: Групи верника забрањен улаз на КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић на административном прелазу Јариње, приликом повратка са КиМ, наишао …