Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић и комесарка Торс о положају невећинских заједница

Јевтић и комесарка Торс о положају невећинских заједница

jevtic i torsМинистар за заједнице и повратак Далибор Јевтић састао се данас са високом комесарком за питања мањина Астрид Торс и амбасадором ОЕБС-а на Косову Жан-Клод Шлумбержеом.

 Министар  Јевтић за захвалио комесарки Торс и амбасадору Шлубержеу на данашњем сусрету и на почетку састанка је двоје званичника упознао да је у протеклим данима имао низ састанака у региону, који су се односили на питање повратка али и на положај невећинских народа на Косову. Министар је казао да је данашњи сусрет веома важан из више разлога.

Он је комесарку Торс упознао са активностима Министарства за заједнице и повратак, када је у питању помоћ невећинским народима на Косову као и процес повратка расељених и захвалио се ОЕБС-у на изузетној сарадњи, нарочито када је у питању регионална иницијатива и имплементација усвојених мера и препорука и то посебно када су у питању лична документа и питања имовине. Током састанка било је речи и о правосуђу, поштовању језика, о статусу Заједнице српских општина, као и о пројекту „Сунчана Долина“. Министар Јевтић је рекао да је овај пројекат веома важан за процес повратка и да Министарство за заједнице и повратак и он лично теже ка томе, да се један овакав пројекат реализује и неком месту на југу Косова.

На крају састанка званичници су оценили да је састанак био веома користан и конструктиван уз очекивање да ОЕБС настави да пружа подршку у решавању ових важних питања на Косову, наводи се у саопштењу.

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …