Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић и Жбогар: Неопходно формирати ЗСО

Симић и Жбогар: Неопходно формирати ЗСО

foto_vest__1465404348Председник Српске листе Славко Симић састао се данас у свом кабинету са шефом Канцеларије Европске уније на Косову господином Самјуелом Жбогаром.

На састанку се разговарало о подршци канцеларије Европске уније Српској заједници када је у питању економски и инфраструктурни развој али и о активностима посланика Српске листе, актуелном нацрту закона о попису становништва на северу Косова и Мерохије и процесу дијалога Београда и Приштине, наводи се у саопштењу.

Председник Српске листе упознао је господина Жбогара о ставу политичких представника Срба са централног и локалног нивоа власти о предложеном закону о попису становништва и представио закључак са састанка политичких представника Срба који је одржан у Косовској Митровици да је став да услед непостојећих политичких, безбедносних и социјалних услова попис немогуће одржати у општинама са Српском већином и изразио наду да се овакав став релевантних политичких представника уважи и од релевантних институција и међународних представника.

Такође, разговарано је о току процеса нормализације Београда и Приштине и имплементирању постигнутих споразума.
Сложили су се да је неопходно да се настави са даљим процесима имплементирања постигнутих споразума и што пре успоставити за Србе кров свих споразума а то је ЗСО на чему и канцеларија Европске уније у Приштини упорно инсистира.

Симић и Жбогар су похвалили успешну сарадњу коју су обојица имали, те да се надају да ће се сарадња између Канцеларије Европске уније и Српске листе наставити у истом смеру.

Check Also

У Грачаници за 24 сата 10 позитивних на Ковид 19

У општини Грачаница током протеклих 24 сата, код још 10 лица потврђена је инфекција Ковид …