Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Долина наде и долина будућности

Ђурић: Долина наде и долина будућности

foto_vest__1465482030Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић означио је данас на Малом Звечану ,где је положио камен темељац за наеље “Сунчана долина”,почетак одрживог повратка Срба на Косово и Метохију.

Он је подсетио “да су 9. јуна 1999. године са Косова и Метохије гоњени невољом , мржњом и ратом кренули у колонама, које су бројале десетине и стотине хиљада људи невољници, који су из својих домова морали да оду само зато што су носили српско име и презиме и само зато што су се у једном трагичном времену нашли на погрешној страни историје”.

“Данас 9. јуна 2016. године из Звечана, из подножја великог и лепог средњевековног српског града објављујемо почетак ере повратка , почетак времена у коме ћемо се заједно, сложно, сви, и СПЦ и Епархија рашко-призренска и наши представници у покрајинској влади и органима локалне самоуправе и грађани заједнички укључити у борбу за наше људе , који су са КиМ протерани да се на КиМ вратимо”, рекао је Ђурић.

Он је додао да за “њих не тражимо ништа осим права да живе тамо где јесу своји на своме и где су одувек требали да буду своји на своме”.

“Овај пројекат који данас започињемо није пројекат мржње против било кога,ово је пројекат љубави према сопственом народу , пројекат чији је циљ да се макар мало ублаже последице етничког чишћења , крвавог протеривања и истребљивања српског народа са ових простора”, рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ је нагласио да је “политика премијера Александра Вучића политика повратка и ми ћемо заједнички , брећи се да остваримо важан циољ за наш народ на КиМ истарајати”.

“Због тога ова “Сунчана долина” чију изградњу почињемо није само сунчана долина , то је долина наде и будућности за српски народ на КиМ , будућности коју ћемо заједно, својим радом и трудом изградити “, рекао је Ђурић и изразио наду да ћемо” већ следећи Спасовдан или већи празник прославити заједно на овом истом месту усељавајући прве породице које ће се вратити из централне Србије и да ћемо заједнићки верујући у Бога и своје руке , као што је Његош рекао “Нада нема право ни у кога до у Бога и у своје руке”, ми дати свој допринос да се један трагичан ток историје преокрене у нашу корист”.

Ђурић је поручио свима који желе да се врате на КиМ да од данас могу да почну да планирају тај повратак.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Приштина, почело пресељење избеглица из Авганистана у Велику Британију

Група од 117 избеглица Авганистана напустила је привремено боравиште на Косову и Метохији И пребачена …